NYHETER


2014-10-14 / Lag-EM i Markelo, Holland
I helgen gick årets sista tävling, Lag-EM, av stapeln på den tunga sandbanan i Markelo. Det svenska laget bestod av Sonnie/Stefan, bröderna Stenborg och Birgersson/Collin. På lördagen kördes kval med ett svenskt ekipage i varje heat. Sonnie/Stefan körde in på en åttondeplats i sitt kval. På söndagen körde grabbarna i heat 1 och i heat 3.

I första heatet gjorde de en kanonstart!! Ut som fyra bland alla VM ekipagen. De lyckades inte hålla emot utan föll ner på en 13:e plats. Låg där i flera varv när de slog runt framlänges i en sväng. Kom igång igen men tappade tyvärr några placeringar och slutade som 18:e. I det tredje heatet blev det en sämre start och banan var nu också rejält uppkörd och tung. Grabbarna tog sej dock i mål på en 16:e plats. Tyvärr bröt de andra ekipagen i två av heaten så Sverige blev bara placerad på 10:e plats.

Nu är året till ända! Stort tack till alla sponsorer, mekaniker, familj och vänner för allt stöd!
Fortsättning följer.....?

.....

2014-09-29 / SM silver 2014!
Helgens tävling i Helsingborg var årets sista SM-deltävling. Inför denna låg Sonnie och Stefan på en andra plats med sex poängs ledning från tredje. Laddade till max för att kunna ta hem silvret gjorde grabbarna bra kvaltider.
Heat 1.
Mycket bra start och upp som andra ekipage. Höll det med betryggande ledning i mål. På de sista varven märkte Sonnie att motorn började gå lite knackigt, därför togs inga chanser så inför andra heatet byttes det till reservmotorn. Inget fick gå fel denna dag.
 
Heat 2!
SM guldet var redan säkrat till bröderna Stenborg vilket gjorde att detta ekipage ville bjuda på en uppvisning och starta sist. Sonnie och Stefan tog därför starten och drog ifrån. Bröderna Stenborg kom ikapp när det var åtta minuter kvar av heatet och låg bakom två varv och försökte komma om. Tyvärr vid ett av försöken kom Stenborg fel i en sväng och slog runt. Tack och lov inga allvarliga skador men de kunde inte fullfölja heatet. Sonnie och Stefan vann därmed sitt första SM heat och tog totalseger för dagen samt SM SILVER 2014! Mycket glada är hela teamet! :) :)
 
Nu laddas det om för teamet är även uttagna till lag-EM i Markelo, Holland den 11-12/10.

..... 

2014-09-23 / Dubbel glädje i Ålborg
Finalen i danska mästerskapet 2014 gick uppe i norra Danmark i Ålborg. Med senaste danska tävlingen inställd pga regn så var grabbarna taggad till att göra bra race. Och det gjorde dom!!!
Ut som trea i båda heaten men körde efter något varv upp sej till första och tog därmed två ohotade heat segrar.
Tyvärr räckte inte detta till en pallplats i sammanställningen då de slutade på en fjärdeplats totalt eftersom de missat en deltävling under året. Men till helgen är det allvar!! SM final i Helsingborg. Där ligger dom nu på en andraplats och målsättningen är att säkra silvret denna helgen om allt funkar som det ska.

.....

2014-09-17 / DM i Slagelse
Årets bästa tävling, om pojkarna får välja själva, är den i danska Slagelse. Men tyvärr blev det ett kort race i år... 30 mm regn föll under natten mot tävlingsdagen vilket gjorde att efter fyra träningsvarv så beslöt arrangörerna att ställa in tävlingen in! Denna dagen kördes även DM i solo och det var en stor publiktävling men efter försök med två heat i soloklasserna fick även de tävlingarna ställas in. Besvikna pojkar blev resultatet, men det är bara att ladda om. Till helgen, 20/9, kör vi mot Danmark igen, denna gång till Ålborg för årets sista DM tävling. Eftersom Slagelse blev inställt har dom nu en stor lucka upp till toppen som i princip är omöjlig att ta in. Men, det är inte avgjort förrän målflaggan faller i sista racet :-)

.....

2014-09-02 / DM i Mors
Till Danmark drog teamet för att köra ännu en deltävling i danska mästerkskapet. Stefan var på en välförtjänt semester så istället lånade vi in Christian Nilsson från Älvängen. Christian är en mycket rutinerad burkslav som tidigare tävlat tillsammans med Philip Stenborg och placerat sej i toppen av VM. Dessvärre möttes tävlingen av det vanliga. Regn. Och det i massor. På lördagen gjordes ett försök till träning men efter några varv beslutades det att ställa in lördagens race då banan flöt i lera. Arrangören gjorde ett jättearbete med maskiner för att få banan i dugligt skick till söndagen. På söndagens tävling fick man en bra start! Tätt efter Stenborg i första sväng och de hängde på dem i två varv. Sen drog dom iväg och visade att dom kör i en helt annan klass ( VM). Men Sonnie/Christian höll ett bra tempo på den svårkörda banan och körde i mål på en andraplats med stor lucka ner till trean. De blev således också tvåa totalt då det endast kördes ett race. Stort tack till Christian Nilsson för hjälpen under helgen!! Kommande helg bär det av till Helsingborg och Välabanan för träningsläger, och då är Stefan tillbaka i vagnen!

.....

2014-08-18 / SM i Nyköping
Årets näst sista SM-deltävling kördes på en helt ny bana för sidvagnssporten i samband med junior SM. Åter igen regn, det verkar som det följer med på alla tävlingar detta året! Bra starter i båda heaten och mer aggressiva än tidigare. 2:a i båda heaten med betryggande ledning ner till 3:e ekipaget. Nu blir det träning fram till kommande DM-tävling den 30-31/8 i Mors.

.....

2014-08-13 / Danska Mästerskapet, Vordingborg
I helgen som gick drog teamet till Danmark med en förhoppning att köra in lite poäng i den totala sammanställningen. Årets första DM vann grabbarna överlägset men tvingades hoppa över andra deltävlingen då den kolliderade med ett SM.
Som vanligt inom denna sport bjöd dagen på regn vilket gjorde banan rejält lerig.  
Det blev en dålig start i första heatet men de körde snabbt upp sej till 3:e. Sen började en febril kamp att komma om på den smala banan som grabbarna inte trivdes på. Körningen funkade inte riktigt utan dom fick köra i mål på en besviken 3:e plats.  I andra heatet blev det en bättre start, ut som 3:a och i detta heatet var de lite tuffare. Jagade 2:an under hela heatet och med endast ett par varv kvar kom de förbi och körde in på en 2:a plats. Totalt blev de tvåa för dagen och ligger nu på en sjätte plats i DM. En lång bit upp till toppen men tre deltävlingar kvar så mycket kan hända.  Kommande helg, 16/8 körs SM i Nyköping. Info följer..

.....

2014-07-07 / GLADA MINER I TYSKLAND
I helgen åkte teamet ner till tyska Vellahn för att prova lyckan i de tyska mästerskapet och med en förhoppning om bättre resultat än i förra tävlingen. Och det blev mycket bättre! Med cirka 28 graders värme, sandbana och 26 startande (däribland VM-ekipage) var förutsättningarna inte det bästa. Men grabbarna visade att erfarenhet är bäst och utklassade många på slutet i båda heaten när andra kroknade. Det blev en 9:e plats i första heatet och en 6:e i andra vilket gjorde att de slutade 5:a totalt för dagen. Dessutom pokal för sin 5:e plats!!! :-) Mycket glada pojkar som nu tar lite semester i några veckor och laddar kropparna inför kommande tävlingar. Nästa blir den 9/8 i danska Vordingborg.

.....

2014-06-30 / BLÖT TÄVLING I ÄLVÄNGEN
I helgen kördes SM-deltävlingen i Älvängen. Monsunregn är ett litet uttryck för hur vädret var och banan fullständigt flöt i lera och vatten! I första hetatet gick det dock hyfsat och de kom in som andra ekipage i mål.
I andra heatet fick grabbarna problem innan start då det strulade med tändningen på sidvagnen. De blev precis klara när starten gick men kom bara två svängar innan hojen dog. Inga poäng i detta heatet och dom tappade rejält. Men ligger dock kvar på en 2:a plats totalt. Nu är det hem och meka och ta nya tag som gäller. Den 10/7 körs det tävling i tyska mästerskapet i Vellahn och då hoppas vi att dom har bättre flyt där nere.

.....

2014-06-03 / SM-DELTÄVLING TVÅ I VARBERG
Den 29/5 gick andra deltävlingen i SM i sidvagnscross av stapeln på Annebergsbanan i Varberg. Tävlingsdagen bjöd på fint väder men en mycket sönderkörd banan då flera solorace körts tidigare på dagen. Men grabbarna kämpade på bra och kunde lätt köra in sej på två andraplatser. Nästa tävling för teamet är den 28/6 och då står det SM i Älvängen på menyn!

.....

2014-05-14 / SM-PREMIÄR I LERVÄLLING
I helgen som gick kördes första SM-deltävlingen i sidvagnscross i Nynäshamn. Regn under stora delen av natten samt under tävlingsdagen gjorde att banan var som ett hav av lera. Men grabbarna gjorde bra starter i båda heatet och kunde mycket ohotat köra in på 2:a plats i båda heaten. Nästa SM-tävling blir den 29/5 i Varberg.

.....

2014-05--05 / FÖRSTA DELTÄVLINGEN I TYSKA MÄSTERSKAPEN AVKLARAD
Torsdagen 1/5 var grabbarna ner i Kamp Linfort i Tyskland och körde tyska mästerskapet. 35 ekipage var anmälda och på kvalet körde teamet in på tolfte plats. Dagen före hade det regnat rejält men dagen bjöd på fint väder och banan blev bättre. I första heatet körde dom in på en nionde plats. I andra gjorde dom en lite sämre start och låg på tolfte plats. Men med endast ett par varv kvar knappade dom in placeringar och slutade även här nia. Totalresultatet för dagen blev en en sjundeplats! Helgen har nu ägnats åt preppning inför SM premiären i Nynäshamn som går den 10/5.

.....

2014-04-28 / PÅ PALLEN IGEN!
I helgen var teamet i Danmark och körde två inbjudningstävlingar. Det blev seger i båda heaten på lördagens tävling och i heaten i andra tävlingen på söndagen blev man trea, etta och etta. Båda tävlingarnas slutresultat blev alltså första plats!
 Nu är det snabb omladdning och fix av hoj samt utrustning, för på tisdag åker teamet till Kamp Linfort för att tävla i tyska mästerskapet!

.....

2014-04-22 / PALLPLATS I DM!

Årets första tävling kördes den 12/4 i danska Haderslev där fjorton ekipage deltog i årets första deltävling i danska mästerskapen. Grabbarna gjorde bra starter och tog sej upp i ledning efter bara något varv i båda heaten. Så resultatet blev att en 1:a plats för Team Folkesson Racing! Kommande helg, 26-27/4 ska teamet åter igen till Danmark för två inbjudningsrace i Svebölle och Naestved. Information om hur det gick kommer efter helgen...

.....

2014-03-17 / NY SÄSONG OCH NYA TAG!
Säsongen 2014 har nu tagit sin början och teamet har investerat in en ny WSP-Zabel sidvagnscross. Samma som tidigare år. Under helgen som gått har grabbarna varit i Varberg och Halmstad och tränat och efter lite justering på den nya hojen börjar allt falla på plats. Det kommer nu ske fortlöpande träning fram till den 21 - 23/3 då teamet skall ner till Slagelse i Danmark för ett träningsläger. Därefter börjar tävlingarna så smått. Mer info följer framöver..

.....

2013-09-30 / GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Säsongen 2013 är till ända och förberedelserna inför 2014 är i full gång!
Folkesson Racing önskar alla sponsorer, supportrar, nära och kära en God Jul och Ett Gott Nytt År.

.....

2013-09-30 / SM FINAL I ÄLVÄNGEN
I helgen kördes den sista deltävlingen i Svenska Mästerskapet och grabbarna låg på en 4:e plats inför denna tävlingen med 10 poäng upp till 3:e platsen. Detta sedan dom bröt ett heat i Nynäshamn tidigare i år. Banan var fin och dagen bjöd på soligt/kallt väder så alla förutsättningar fanns där. Men grabbarna fick hårt motstånd och lyckades aldrig riktigt utmana för en tredje plats. 4:a i båda heaten och det blev även den placeringen dom fick totalt i årets SM.
Nu är årets säsongen till ända och det återstår endast ett race kvar, Stubbarcet i Hörby den 19/10.

....

2013-09-17 / VM, TYSKLAND
I helgen åkte Teamet ner till Rudersberg i Tyskland för att prova på lyckan att kvala in. Dom hängde inte riktigt med i tempot men lyckades kvala in som andra reserv. Första heatet fick dom inte köra men väl andra. Regn under hela helgen samt under hela söndagen hade gjort att banan flöt i regn och lera. Grabbarna låg på en 14:e plats när dom fick in och byta glasögon mm. När de sedan kom ut låg dom på en 22:a plats och den fick dom avsluta med då heatet rödflaggades pga banans skick. En tung resa hem och nu är det bara att åter ladda om inför SM finalen den 28/9 i Älvängen!

.....

2013-09-08 / DM-FINAL, SLAGELSE
I helgen kördes den sista deltävlingen i Danska Mästerskapet. Pojkarna låg sen förra tävlingen på en andraplats med 10 poäng upp till ledarna. En svår uppgift men det fanns möjlighet att kunna ta hem det.
Det började bra i första heatet, efter några varv gick pojkarna upp i ledning och byggde upp ett betryggande avstånd!
Men, efter halva heatet gick vevstaks-bulten av i motorn, förmodligen fabrikationsfel, och heatet var över för dom.
In och byta motorn inför andra heatet. Nu gick det bättre, tog ledningen och vann överlägset i andra heatet och gör sen samma strålande insatts i tredje heatet. Men tyvärr räckte detta bara till ett brons i DM 2013. Hade dom kommit i mål i första heatet så hade guldet varit deras, men det är inte alltid som det går som man vill... Nu är det hem och ladda om för redan kommande helg åker teamet ner till Tyskland, Rudersberg för att försöka kvala in på VM!!

.....

2013-08-26 / SM-DELTÄVLINGEN I SKIVARP 
I helgen gick den nästa sista deltävlingen i Svenska mästerskapet. I första heatet gjorde grabbarna en dålig start och fick jobba sej upp genom fältet på den smala banan. När dom väl kom upp som fjärde ekipage så började de jaga tredjeplatsen men tyvärr räckte inte heatet till och de slutade fyra.
I andra heatet var dom rejält taggade vilket märktes tydligt! En mycket bättre start. Ut som fyra och gick upp till tredje efter några svängar och sen ökade dom bara och fick en lucka på tio sekunder som dom höll in i mål!
Detta innebar en tredjeplats för dagen och en plats på prispallen!!
Glada pojkar!! Tyvärr tog dom inte in några poäng på det ekipage som ligger trea totalt i mästerskapet utan dom ligger fortfarande fyra med en tävling som återstår i SM som går den 28/9 i Älvängen.
Men dom ska göra vad som kan för att slåss om tredjeplatsen.
 Nästa tävling blir DM-finalen den 7/9 i Slagelse. Där ligger dom tvåa med en plan att ta hem segern. Återstår att se om dom lyckas med detta....

.....

2013-08-12 / DANSKA MÄSTERSKAPEN
I helgen kördes den näst sista deltävlingen i Danska mästerskapet i Hedeland. Grabbarna låg i ledning inför denna tävlingen och var rejält taggade. Tyvärr så skadade sej Stefan i starten på första heatet när han fastnade med benet i bakhjulet och fick en rejäl muskelskada. Trots detta fullföljde dom heatet samt de två efterföljande men med blandade resultat. Platserna 2, 10 och 4 blev dagens resultat och grabbarna trillade ner på en andra plats totalt. Finalen i danska körs den 7/9 och då ska de göra allt för att återta ledningen!

.....

2013-07-30 / SENASTE NYTT
I helgen som gick skulle grabbarna egentligen kört Nordiska Mästerskapet i Danmark. Men tyvärr blev tävlingen inställd. Istället anmälde vi dom snabbt till Tyska Mästerskapet i Gesileden.
I Tyskland vad det soligt väder och temperaturen låg på 30-35 grader hela helgen. Banan var betydligt tuffare än de som dom kört på tidigare så det var ett bra prov för att se om de hängde med bland de ekipage som kör VM.
En träning på lördagen följdes av en på söndagen samt tidskval. Grabbarna fick en 18:e tid av 24 startande.
Första heatet fick de välja i andra led och fick en lite sämre start. Men dom körde i mål på 13:e plats efter jobbat sej uppåt i värmen. I andra heatet fick de välja i första led och gjorde en kanonstart. 4:a framme i startsvängen. Föll därefter ner lite men jobbade sej upp till en 9:e plats. Med bara ett par varav kvar så packade bakhjulet ihop efter ett hopp och det var färdigkört. Men grabbarna var mycket nöjda efter helgen och det har gett blodad tand :)
Nu väntar träning kommande helg innan det är dags för DM i Hedeland den 10/8!

.....

2013-06-17 / LYCKAD DM-TÄVLING I ÅLBORG
 I helgen kördes den första deltävlingen i danska mästerskapet. Grabbarna var rejält taggade och det märktes under dagen. De var snabbast på kvalet och i heat 1 tog de ledningen på första varvet, hade sen en liten lucka ner till 2:an när dom bromsa stopp och blev ståendes ett tag men kom i mål på 2:a plats. I andra heatet tog de starten och höll första platsen in i mål. I sista heatet tog de även då starten och körde i mål som segrare. Det gjorde dem till 1:a för dagen och också ledare av danska mästerskapen! En mycket lyckad helg! Nu blir det träning fram till kommande tävlingar.

.....

2013-06-03 / TRÄNING I DANMARK
I helgen var teamet i Slagelse, Danmark på träningsläger. Som tränare var Marcel Willemsen, VM åkare sedan många år tillbaka. Det var en mycket lärorik och nyttig helg för grabbarna som fick två dagars träningen på en fin bana. Mycket hopp och kurvträning. Ni vilar teamet sej i form inför nästa tävling som blir den 15/6 i Ålborg!

.....

2013-05-13 / SM-DELTÄVLINGARNA I FALKÖPING OCH NYNÄSHAMN
Teamet har nu avverkat två SM-deltävlingar på tre dagar och det har varit intensivt. Det började i Falköping där ekipaget blev 3:a i första heatet och 4:a i andra. Dåliga starter gjorde att dom fick bra träning på att köra upp sej i fältet men tappade mycket tid. Efter Falköping fortsatte resan till Nynäshamn. Där låg grabbarna på en 4:e plats när ett fäste till avgasröret gick av och dom blev svart-flaggade. Rejält taggade inför heat 2 gav dom sej ut och blev 3:a. Dom ligger nu på en 4:e plats totalt men tyvärr 10 poäng bakom 3:an. Men, det är två deltävlingar kvar så allt kan hända. Nu blir det ett litet uppehåll från tävling så teamet får istället ägna sej åt träning!

.....

2013-05-02 / SM PREMIÄR PÅ PIONJÄR!
 Den 1/5 körde grabbarna SM premiären i Mölndal vilket också var deras första tävling ihop! Ett härlig startfält med 19 ekipage hade tagit sej till Blixåsbanan och dagen bjöd på fint väder. Dom lyckades köra in på 4:e plats i resp heat. Helt klart godkänt för deras första tävling. Banan var svåråkt och hålig och grabbarna var rätt slitna efter dagens slut. Nu laddar vi om inför den 9/11 då nästa SM-deltävling går i Falköping tätt följt av Nynäshamn den 11/5.

.....

2013-04-22 / TÄVLING BLEV TRÄNING...
I helgen skulle det första danska mästerskapet körts i Haderslev, men tyvärr blev det inställt. Istället blev det träning på Slagelsebanan och det funkade kanon! Cirka tio ekipage körde i fint väder och det blev mycket hoppträning. Nu blir det mek och fix inför första SM tävlingen som går den 1/5 i Pionjär.

.....

2013-04-15 / TRÄNING I VARBERG
I helgen tränade grabbarna på en lerig Annebergsbana. Nu är det mek och fix i veckan som kommer för till helgen, den 20/4, går första deltävlingen i danska mästerskapet i Haderslev!